Uforståelig og trist at vi ikke får tilgang til denne medisinen!

Publisert: 19. desember 2018

- Det er trist at en medisin som har vist god effekt og lite bivirkninger, og som gjør at lungekreftpasienter kan leve nærmest normalt, ha energi til å arbeide og fungere godt, ikke gjøres tilgjengelig i Norge. Medisinen er godkjent i EU inkludert Norge, og refunderes blant annet i Sverige og Danmark, sier Kari Grønås, lungekreftpasient og medlem av Lungekreftforeningen.

Beslutningsforum sa 17.desember nei å finansiere den livsforlengende medisinen Tagrisso til behandling av ikke-småcellet lungekreft med EGFR T790M-mutasjon.

– Jeg er overrasket over at Norge ikke ser nytten av denne medisinen for oss som er lungekreftpasienter på linje med andre land. Særlig når alternativet er så dårlig som cellegift med lav effekt og betydelig med bivirkninger, sier Grønås.

Sa nei til livsforlengende medisin