Opp og ned Kilimanjaro på under 24 timer – til støtte for Lungekreftforeningen!

Publisert: 16. juli 2019

I 2020 skal Øystein Haugen løpe opp og ned Afrikas høyeste fjell og målet er å klare dette på under 24 timer og å samle inn 1 000 000 kroner til støtte for lungekreft!

Opp og ned Kilimanjaro på under 24 timer i 2020! Vi heier på Øystein Haugen!

Øystein er 36 år og studerer bioingeniørfag ved UiT. Han mistet moren sin til lungekreft i 2004 og har flere nære og kjøre som har vært rammet av kreft.

– Med mitt løp kan jeg bidra til å skape økt oppmerksomhet og engasjement rundt kreftsaken. Jeg ønsker å være med på å vedlikeholde denne kampen mot sykdommen. Og det gjør jeg ved å gjøre noe så sprøtt som å løpe opp og ned Afrikas høyeste fjell. Verden høyeste frittliggende fjell, forteller Øystein.

 

Leder i Lungekreftforeningen, Cecilie Bråthen.

– Vi gleder oss stort over initiativet til Øystein og ser med spenning frem mot både turen han skal gjennomføre og innsamlingsaksjonen. Lungekreftforeningen skal gjøre alt vi kan for å støtte opp om saken. Det er fantastisk at Øystein med sitt engasjement kan være med på å skape oppmerksomhet rundt lungekreft, vi trenger sterke stemmer som kan være med på å løfte vår sak, sier Cecilie Bråthen, leder i Lungekreftforeningen.

Lungekreftforeningen vil over sommeren legge ut lenke til innsamlingsaksjonen til Øystein og fortelle mer prosjektet hans.

Følg Øystein på facebook og hans blogg: