Advokattilbud til medlemmer

Publisert: 13. desember 2019

Lungekreftforeningen kan nå lansere et nytt medlemstilbud med rabattert pris på advokattjenester. I
følge advokat og partner Preben Kløvfjell i Advokatfirmaet Tveter og Kløvfjell er de klare til å bistå
Lungekreftforeningens medlemmer med juridiske spørsmål knyttet til både sykdomsforløpet og alle
andre saker hvor bistand fra en advokat kan være nyttig.

Et tilsvarende tilbud har siden i vår vært tilgjengelig for Gynkreftforeningens medlemmer. Nå får også Lungekreftforeningens medlemmer nyte godt av dette.

– I utgangspunktet opplever jeg at de som tar kontakt er opptatt av det samme som de som ikke har en kreftdiagnose. Vi har ikke satt noe krav om at det som de kan bruke den rabatterte tjenesten til, må være relatert til kreftsykdommen. Det betyr at vi bistår med alt fra arveoppgjør, barnefordeling og nabofeider til arbeidskonflikter og selvfølgelig det som har med pasientrettigheter å gjøre, sier han.

Noen ganger er det også behov for juridisk bistand knyttet til sykdommen man har fått.

– Eksempler på dette kan være pasientrettigheter i form av behandlingsrettigheter. Dette er i et landskap mellom jus og politikk. Så har vi det rettighetsbaserte som ser på hva du har krav på av helsevesenet, sier Preben Kløvfjell.

Andre sykdomsrelaterte problemstillinger de har jobbet med er knyttet til NAV, arbeidsgivere og forsikringsselskap.

– Vi vet også at kreftsykdom kan gi utfordringer i forhold til samliv. En advokat kan hjelpe både i forhold til å sette opp samboerkontrakter og bistå ved samlivsbrudd, påpeker han.

Et forhold han har fått flere henvendelser om er det som kalles en «Fremtidsfullmakt». Dette er en fullmakt du kan skrive som definerer hvem som kan ta beslutninger på vegne av deg hvis sykdommen skulle føre til at du selv ikke lenger greier dette.

 

Preben Kløvfjell (foto) vil gjerne ha innspill fra Pust sine lesere på tema som vi kan belyse juridisk i Pust. Da er kravet at det må ha en relevans i forhold til kreftsykdom og jus. For å bruke medlemsavtalen og få rabatt på advokattjenester er det ikke noe begrensning i hvilke saker det gjelder. Preben Kløvfjell kan kontaktes på pk@klovfjell.no.

Noen ganger skjer det endringer i livet som gjør at vi får behov for juridisk bistand.

Nå har Lungekreftforeningen inngått et samarbeid med advokatfirmaet Tveter og Kløvfjell AS for å gi våre medlemmer et tilbud om fordelaktige juridiske tjenester. I avtalen er blant annet gratis førstegangskonsultasjon, fri adgang til advokatfirmaets kurs og foredrag, samt en fast timepris på kr 1200,- + mva. Medlemmer kan benytte seg av avtalen uansett type problemstilling.

Les mer: www.klovfjell.no