Åpent møte Medlemsmøte

Dato for arrangementet 08.11.2021

Tid for arrangementet 10:00 - 16:00

Sted for arrangementet Thon Hotel Opera, Oslo

Velkommen til Lungekreftkonferansen! Dette blir en spennende og lærerik dag hvor vi har flere av landets fremste lungekrefteksperter på plass.

Til de av dere som ikke har anledning til å delta fysisk på konferansen så vil hele konferansen streames på nett, påmelding til dette under.

Program:

0930: Registrering og enkel servering

1000: Innledning og velkommen, ved Lungekreftforeningens leder Cecilie Bråthen

1015: Lungekreft – diagnose og behandling. Hva er dagens behandling og hva er nytt her. Ved Åslaug Helland, professor og overlege ved Oslo Universitetssykehus

1100: Pause

1115: Kliniske studier og hva skjer i forskningen. Hva er nytt i forskningen når det gjelder immunterapi og persontilpasset medisin, og hva kan vi forvente av nye muligheter i nær fremtid. Ved Åslaug Helland.

1200: Rehabilitering etter lungekreftbehandling. Hva bør du tenke på når det gjelder rehabilitering etter lungekreftbehandling og hva finnes av tilbud du bør være orientert om. Ved Heidi Brorson, spesialrådgiver kreftomsorg i Kreftforeningen.

Lunsjpause 1300-1400.

1400: Kreftstatistikk. Siste nytt fra Lungekreftregisteret: Mer kunnskap om både bruk og effekt av nye kreftmedisiner i norske sykehus og hva siste års statistikk om forekomst av lungekreft forteller oss. Ved Liv Marit Dørum i Kreftregisteret

1430: Krigere og fredsforkjempere i kroppens kamp mot kreft. Om immunterapi, hvordan den virker og hvilke bivirkninger man kan vente seg. Ved Odd Terje Brustugun, overlege Drammen sykehus og leder av Norsk lungekreftgruppe.

1515: Pause

1530: Vaksiner mot kreft. Vaksiner mot kreft. Hvordan virker de og hva sier forskningen. Ved Paal Fredrik Brunsvig, tidligere overlege ved utprøvingsenheten på Oslo Universitetsykehus.

1600: Avslutning

Konferansen er støttet av legemiddelselskapene:

Arrangementet er gratis, men vi må ha din påmelding: