Diagnose og behandling

Lungekreft er verdens vanligste kreftsykdom. Hvert år rammes i alt rundt 1,5 millioner mennesker av lungekreft. I Norge rammes over 3000 personer av lungekreft hvert år, noe som gjør dette til en tredje mest vanlige kreftformen.
Gledelig nok har man sett en økt femårsoverlevelse for lungekreftpasienter. Dette skyldes at det forskes intensivt på lungekreft, og at man nå har tilgang til flere behandlingsmuligheter.

– Det var viktig å prøve å holde den fysiske formen, og jeg fant mye hjelp i medisinsk yoga og meditasjon, samt turer i skog og mark.

Cecilie Bråthen: Full av kampvilje

Cecilie Bråten sitter i styret i Lungekreftforeningen. Hun fikk lungekreftdiagnosen i 2013 og fortalte sin historie på vår konferanse i mars 2017.

Tekst: Cecilie Bråthen. Foto: Kristin Velure og Kjell Arnestad

Mariann Bekkos var med på demonstrasjonen 28. august 2017 for raskere godkjenning av nye medisiner.

Mariann Bekkos: Ikke-røykende småbarnsmor

Les hele historien

Per Otto Nilsen

Per Otto Nilsen: En aktiv ildsjel

Les hele historien

Artikkelen har fri gjenbruk.

Pasienthistorier

Per Otto Nilsen: En aktiv ildsjel

Per Otto Nilsen er en aktiv mann og styremedlem i Lungekreftforeningen Oslo–Akershus. Tre år med lungekreft har vært tøffe, men immunterapi har gitt gode resultater. Her forteller han selv sin historie.

Tekst: Per Otto Nilsen. Foto: Levent Ultanur – silenzia.com

Jarle Gogstad: Vendepunktet

Jeg har jobbet som bryggesjauer og formann i Larvik havn i over tjue år. Tidligere jobbet jeg døgnet rundt og var kun opptatt av å tjene mest mulig penger. Jeg var full av meg selv, og satte meg selv foran det meste.

Tekst: Jarle Gogstad. Foto: privat.