Vårt arbeid
Her kan du lese mer om foreningens arbeid.
Her kan du lese mer om foreningens arbeid.
Lungekreftforeningens landsmøte krever flere kliniske studier for lungekreftpasienter og innføring av lungekreftscreening nå.
Lungekreftforeningen avholdt sitt landsmøte 14.april, og vedtok to resolusjoner: Det må snarest etableres et landsomfattende screeningprogram for lungekreft, og sykehusenes kapasitet til å ta vare på et økende antall med langtidsoverlevere med lungekreft må bedres.
I Oslo og Akershus har lokallaget av Lungekreftforeningen invitert til sosiale “pusteturer” siden 2018. Siste torsdag i januar er treffet lagt til «Kjøkken og kaffe» på Oslo S - og Pust er invitert.
Janette Røseth er psykologspesialist, foredragsholder og forfatter. Hun reiser landet rundt med foredraget «Livssorg, når livet ikke ble slik du hadde tenkt», og har i skrivende stund stått foran nær titusen mennesker og har solgt like mange bøker.
– Vi gleder oss over at regjeringen tar grep og viser en tydelig satsning på røykeslutt og et fremtidig tobakksfritt samfunn, sier Kari Grønås, leder i Lungekreftforeningen.
Røykeslutt er fortsatt et veldig viktig tiltak mot lungekreft. Mange trenger imidlertid hjelp til å slutte å røyke, allikevel kuttes satsningen på hjelp til røykeslutt. Norge har nå det nest dårligste tilbudet i Europa for de som vil ha hjelp til å slutte.
Beslutningsforum ønsker å innføre Rybrevant midlertidig - dersom det lar seg gjøre å forhandle frem en alternativ prisavtale.
Prosessen med å få godkjent lungekreft som yrkessykdom kan være omstendelig.
En amerikansk studie viser at en utvalgt gruppe lungekreftpasienter får påvist genfeil som er forbundet med arvelig økt kreftrisiko. Hva betyr dette?
– Aberet med å være likeperson er at man kan bli satt i situasjoner man ikke selv har forutsetninger for å takle. Da er det viktig å henvise videre, sier Karine Tveiten Kjörk.