Personvernerklæring

Når du bruker www.lungekreft.no, gir du oss i Lungekreftforeningen tilgang til opplysninger om deg.

Her kan du lese hvilke opplysninger vi lagrer, hvordan vi gjør det og hva vi bruker dem til.

Informasjonskapsler

Denne nettsiden benytter informasjonskapsler, som nesten alle andre nettsider, slik at vi kan lage en bedre nettside for deg. Informasjonskapslene eller cookies er små tekstfiler som lagres på din datamaskin, nettbrett eller mobil når du bruker nettsteder.

Avvise og slette informasjonskapsler

Dersom du ikke vil akseptere bruk av informasjonskapsler, kan du gå inn og avvise disse ved å endre innstillingene i nettleseren.

Webanalyse

Vi i Lungekreftforeningen bruker Google Analytics for å analysere bruken av våre nettsider. Dette er en viktig del av arbeidet med å lage en best mulig nettside for brukerne våre. Vi får informasjon om blant annet hvilke sider som er mest besøkt, hvilke nettsider brukerne kommer fra, hvor lenge besøket varer og hvilke nettlesere brukerne har.

Vi anonymiserer alle ip-adresser og ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Data knyttet til informasjonskapsler slettes automatisk 26 måneder etter registering.

Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern.

Vi bruker analyseverktøyet Hotjar for å samle inn og vurdere informasjon om hvordan besøkende bruker nettstedet. Hotjar benytter informasjonskapsler for å registrere generell statistikk, som nettlesertype, tidspunkt, språk og den enkelte brukers bevegelser på nettstedet. Vi kan ikke knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Se også Hotjars personvernerklæring.

Personopplysninger

Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger. Grunnlaget for å lagre og behandle opplysningene er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

Personopplysninger er informasjon som kan knyttes til en person, for eksempel navn, bosted, telefonnummer, e-postadresse, IP-adresse.

Dine rettigheter

Du har rett til vite hva som lagres om deg og du har rett til å bli glemt. Ønsker du oversikt over lagrede personopplysinger eller ønsker at disse skal slettes så kan du kontakte oss på kontakt@lungekreft.no.

Kontaktskjemaer

Når du fyller ut et kontaktskjema lagrer vi personopplysningene du legger igjen i skjemaet. Opplysninger vi henter inn mellomlagres for behandling i inntil 30 dager før de slettes.

Påmeldinger til arrangementer

Når du fyller ut et skjema for å melde deg på et arrangement lagrer vi personopplysningene du legger igjen i skjemaet. Opplysninger vi henter inn ved påmelding i forbindelse blir kun benyttet til å administrere konferansen. Etter konferansen lagres informasjon om din deltakelse, med tanke på fremtidige konferanser. Du kan når som helst be oss fjerne deg fra denne listen.

Påmeldinger som blir sendt inn via nettsiden blir lagret i 24 måneder.

Registrering av likepersonarbeid

Når du registrere likepersonsarbeid via vårt intranett lagres opplysninger om når du registrerte, hvem du er og opplysninger om samtalene du har hatt. Vi lagrer disse dataene for å dokumentere frivillig arbeid som gir grunnlag for offentlig støtte. Opplysningene tas vare på i 5 år.

Tester og spørreundersøkelser

Vi lagrer ingen opplysninger som kan identifisere deg som person.