Er du rammet av blodkreft?
Vi er her for deg, enten du har eller har hatt en form for blodkreftsykdom, eller om du er pårørende.
Vi er her for deg, enten du har eller har hatt en form for blodkreftsykdom, eller om du er pårørende.
Da Mona Hørtun (55) fikk kronisk myelogen leukemi som 22-åring kunne hun på det beste forvente å leve i ti år til. I stedet ble hun i 1990 den første pasienten i Norge som fikk transplantert benmarg fra en fremmed donor. Se filmen vi har laget om Mona sin gripende historie.
16.september markere vi Verdens Benmargsdonordag! Uten benmargsdonorer ville svært mange blodkreftpasienter vært uten behandlingsmuligheter - tusen takk til alle dere som er villige til å gi benmarg! Hva innebærer det egentlig å være benmargsdonor, og hvordan finner man frem til riktig donor? Se filmen vi har laget om Det norske Benmargsgiverregisteret.
I tillegg til det åpenlyse, at Legemiddelverket (SLV) har ett års ventetid på saksbehandler, og at SLV mener at denne tiden ikke kan regnes inn i saksbehandlingstiden, så forverrer det saken ytterligere når vurderingen faktisk kommer og den viser seg å være feilaktig, påpeker Fredrik Schjesvold, leder for Oslo Myelomatosesenter.
– Jeg har ikke tid til å vente lenger, sier Henning Solhaug (68 år). Henning har fått tilbakefall av myelomatose. Fordi helsemyndighetene bruker for lang tid med å innføre nye behandlingsmetoder han kunne hatt nytte av, må han nå i gang med en ny runde med stamcelletransplantasjon (HMAS). Behandlingen vil føre til at han mister dyrebar tid med de som betyr mest for han - barnebarna.
I går sa Beslutningsforum nei til å innføre Teclistamab, en bispesifikk antistoffbehandling, for myelomatosepasienter. Dette bekymrer Blodkreftforeningen.
Statens Legemiddelverk (SLV) har brukt 558 dager på en hurtig metodevurdering på en ny behandlingskombinasjon for myelomatosepasienter som har fått tilbakefall av sykdommen sin. SLV selv hevder at de bare har brukt 187 dager på saksbehandlingen, og at 358 dager hvor saken lå i kø hos SLV i påvente av en saksbehandler, ikke kan telles med. Utover dette kommer ytterligere 100 dager som Helsedirektoratets Nye Metoder har brukt.