-
Tagrisso + kjemoterapi ga lenger tid til sykdomsforverring
Tagrisso i kombinasjon med kjemoterapi forlenger overlevelse hos pasienter med avansert ikke-småcellet lungekreft med EGFR mutasjon, viser studie presentert på World Conference on Lung Cancer. Men pasientene fikk også langt flere bivirkninger.
-
Langtidsstudie bekrefter effekt av Libtayo (cemiplimab)
Studien EMPOWER-Lung 1 har gjennom 35 måneder sammenlignet overlevelse hos pasienter med avansert ikke-småcellet lungekreft, som fikk cemiplimab vs pembrolizumab, begge immunterapier. - Denne studien bekrefter at effekten er like god som den vi tidligere brukte som førstevalg og at det derfor ikke er av medisinsk betydning hvilken av de to man velger, sier spesialist i onkologi og overlege ved Avdeling for kreftbehandling, Oslo universitetssykehus, Vilde Drageset Haakensen.
-
Lovende forskning på målrettet behandling for pasienter med EGFR
Vi gleder oss over gode studieresultater på målrettet behandling for pasienter ikke-småcellet lungekreft med EGFR-mutasjon, som har fått osimertinib i første linje! - Det er gledelig at MARIPOSA-2 nå presenterer data som kan tyde på at behandling med Rybrevant alene eller sammen med Lazertinib kan bli en mulighet for disse pasientene, sier Vilde Drageset Haakensen, spesialist i onkologi og overlege ved Avdeling for kreftbehandling, Oslo universitetssykehus.
-
Lovende resultater for pasienter med ALK-pos lungekreft
Studie på ALK-hemmeren alecensa viser at medikamentet reduserte risiko for tilbakefall for pasienter med ALK-positiv ikke-småcellet lungekreft i tidlig fase. Dette kan bety at pasienter med denne diagnosen i fremtiden ikke får behov for kjemoterapi.
-
VI har levert høringssvar
Sykehusutvalget har utarbeidet rapporten Fellesskapets sykehus, som vi nå har levert høringssvar til.
-
Nye utfordringer for Norsk Lungekreftgruppe
Sikring av kompetanse og kapasitet vil prege arbeidet fremover for Norsk Lungekreftgruppe forteller Bjørn Henning Grønberg, som er ny leder for Norsk Lungekreftgruppe.
-
Lungehinnekreft etter 65 år
Kunne kreften ha noe å gjøre med at han hadde jobbet på båt for mange år siden, undret Jan Fürst da han fikk diagnosen lungehinnekreft i 2022. Nei, mente legene, det var for langt tilbake i tid. Årsaken til hans lungehinnekreft mente de var «ukjent».
-
Haukeland: Sykepleiere overtar legekonsultasjonene
På lungeavdelingen ved Haukeland universitetssykehus kan lungekreftpasientene møte en sykepleier i stedet for legen. Fornuftig bruk av ressurser, mener både leger og sykepleiere.
-
Uten kliniske studier – ingen nye medisiner
Hvorfor har vi kliniske studier og hva er fordelen for pasienter å delta i slike studier? Doktorgradsstipendiat og onkolog ved Drammen sykehus, Inger Johanne Eide, kom til Lungekreftkonferansens sin landskonferanse for å dele kunnskap og nyheter.
-
Utvikling av nye behandlingsformer for lungekreft
Doktorgradsstipendiat og onkolog ved Drammen sykehus, Inger Johanne Eide kom til Lungekreftforeningens landskonferanse og presenterte siste nytt på utvikling av nye behandlingsformer for lungekreft. Norsk forskning vekker internasjonal anerkjennelse og det er mye spennende som skjer.
-
Tilbakeblikk på årets landskonferanse
Vi har laget en kort minnefilm som oppsummerer årets flotte landskonferanse på Gardermoen i april - mange gode minner, fellesskap og lærerike foredrag.
-
Nei til behandling for sjelden EGFR-mutasjon
Beslutningsforum sa nei til Amivantamab (Rybrevant) til behandling av en sjelden EGFR-mutasjon. Dette er et medikament som hadde vært aktuell for en liten pasientgruppe som har dårlig respons på målrettet behandling mot vanlige EGFR-mutasjoner.