Vårt arbeid
Her kan du lese mer om foreningens arbeid.
Her kan du lese mer om foreningens arbeid.
Hvordan er det å være lungekreftpasient? ❤️ Det har vi laget film om. «Lungekreftdagbøkene» har premiere på Lungekreftkonferansen 10.november.
Vi har tre nye brosjyrer på plass, om tre forskjellige lungekreftdiagnoser: plateepitelkarsionom, ROS-1 mutasjon og lungehinnekreft.
Så langt har 359 pasienter vært inne til vurdering for å delta i Impress-studien. Et 20-tall av disse har vært lungekreftpasienter.
Tall fra Kreftregisterets årsrapport Cancer in Norway for 2021 viser at lungekreft er den nest vanligste kreftformen hos både kvinner og menn, med 3499 nye tilfeller.
– For pasienter som har behov for stråling mot hodet er det viktig å få vite fakta rundt nytteverdi, risiko og hva behandlingen innebærer, slik at de er best mulig rustet til å være med å bestemme om de ønsker dette, sier Margrethe Aase Schaufel, overlege ved Lungeavdelingen ved Haukeland universitetssykehus.
Lungekreftforeningens nye leder, Kari Grønås (58), har gjennom utdannelse som farmasøyt, lang fartstid i ulike legemiddelselskaper og nå ti år som lungekreftpasient.
Lungekreftforeningens landsmøte krever at helseminister Ingvild Kjerkol snarest tar tak i evalueringen av Nye metoder, og iverksetter tiltak for raskere godkjenning av nye behandlinger for bruk i det norske offentlige helsevesen.
Beslutningsforum sa denne uken ja til å innføre Lorviqua (lorlatinib) til behandling av voksne pasienter med ALK-positiv avansert ikke-småcellet lungekreft (NSCLC) som ikke tidligere er behandlet med en ALK-hemmer.
Kari Grønås ble enstemming valgt til ny leder av Lungekreftforeningen under foreningens landsmøte 22.april. Cecilie Bråthen går av som leder etter flere år med fantastisk innsats for foreningen.
Lungekreftforeningen utvikler og produserer en rekke brosjyrer. Her kan du laste disse ned i pdf-format.