-
Fra dødsdom til løpende håp
Stian Aagnes trodde han hadde fått dødsdommen og kunne knapt reise seg fra sykesenga. Legene fant ut at det var lungekreft - kort tid etterpå løp han maraton!
-
Beslutningsforum endrer vilkårene for Compassionate use
Beslutningsforum har vedtatt å endre vilkårene for avtaler om Compassionate use (CUP) for legemidler til kortvarig bruk.
-
Europeisk undersøkelse for lungekreftpasienter og pårørende
Organisasjonen Lung Cancer Europe (LuCE) gjennomfører en undersøkelse blant lungekreftpasienter og pårørende i hele Europa;
-
IMPRESS: Åpner opp mange nye behandlingsmuligheter for lungekreftpasienter
I år starter IMPRESS-Norway opp. I studien vil forskerne undersøke 500 gener hos kreftpasienter for genforandringer og bruke legemidler utenfor indikasjon for å behandle kreften.
-
Endelig JA til Tagrisso
Svært gode nyheter! 22.mars godkjente Beslutningsforum Tagrisso (osimertinib) både som førstelinje- og andrelinjebehandling til behandling av ikke-småcellet lungekreft med EGFR T790M-mutasjon!
-
Henter livsnødvendig medisin i Tyskland
Hver måned setter Pål seg på flyet til Tyskland for å hente kreftmedisinen som har gitt ham nytt håp - en medisin han ikke kan få i Norge. Reisen betaler han selv.
-
Protonterapi innføres i Norge
Norge følger etter flere andre land, og arbeidet med å bygge to protonsenter i Oslo og Bergen er i gang. I fremtiden kan flere kreftpasienter bli vurdert til denne type behandling, som vil spare mest mulig normalvev fra stråling.
-
Samboeren døde etter sviktende oppfølging og kompetanse
I 2019 mistet Britt Rosenvinge sin kjære samboer. Han hadde alvorlig lungekreft, og en ny cellegiftkur mens han hadde ubehandlet lungebetennelse, tok livet av ham.
-
Opptak fra webinar om lungekreft, korona og vaksine
9.februar arrangerte foreningen et høyaktuelt webinar om lungekreft, korona og vaksinasjon.
-
Verdens kreftdag 4. februar
På Verdens kreftdag 4. februar ønsker vi i år å hylle og takke pårørende for deres uvurderlige innsats og støtte til mennesker med kreft.
-
Senskader må ha helhetlig oppfølging
– Det er dessverre ikke noe systematisk, godt tilbud om rehabilitering av kreftpasienter i dag. Det til tross for at de fleste kreftpasienter nå er blitt langtidsoverlevere av sykdommen sin, ofte kalt kreftoverlevere, sier professor emeritus Stein Kvaløy.
-
Millioner i støtte til lungekreftforskning
På tampen av året fikk flere forskningsprosjekter innen lungekreft tildelt støtte.