-
Yrkessykdom: Fikk avslag på søknaden
I 2017 fikk Arild lungekreft, han døde et år senere, kun 64 år gammel. Før han døde startet han prosessen med å søke NAV om yrkessykdomserstatning.
-
Lungekreft som yrkessykdom
Prosessen med å få godkjent lungekreft som yrkessykdom kan være omstendelig.
-
Lungekreft og arvelighet – hva vet vi?
En amerikansk studie viser at en utvalgt gruppe lungekreftpasienter får påvist genfeil som er forbundet med arvelig økt kreftrisiko. Hva betyr dette?
-
Tips til tøffe samtaler
– Aberet med å være likeperson er at man kan bli satt i situasjoner man ikke selv har forutsetninger for å takle. Da er det viktig å henvise videre, sier Karine Tveiten Kjörk.
-
Se filmen: Lungekreftdagbøkene
I filmen Lungekreftdagbøkene møter du Kay Berg og Gunn Lægreid Haldorsen. Begge er i starten av 50-årene. Begge får diagnosen lungekreft like før julen 2020.
-
Astmasymptomer var lungekreft
Både fastlege og lungespesialist behandlet Helen Lillebostad (53 år) for forverring av astmasymptomer i flere omganger før Helen ble sendt videre til røntgen på sykehuset.
-
Premiere på «Lungekreftdagbøkene»
Hvordan er det å være lungekreftpasient? ❤️ Det har vi laget film om. «Lungekreftdagbøkene» har premiere på Lungekreftkonferansen 10.november.
-
Må ta symptomer på alvor
– Du er da alt for ung til å få lungekreft. Det er det bare eldre stor-røykere som får, sa fastlegen til Lungekreftforeningens nylig avgåtte leder Cecilie Bråthen. Da hadde hun i flere år gått frem og tilbake til fastlegekontoret uten at legen fant ut hva som feilte henne.
-
Jeg er alltid den yngste med lungekreft
Anne Cathrine Kjerrgård var kun 36 år da hun fikk diagnosen «ikke-småcellet lungekreft, med spredning til hodet».
-
Leder som kjenner bransjen
Lungekreftforeningens nye leder, Kari Grønås (58), har gjennom utdannelse som farmasøyt, lang fartstid i ulike legemiddelselskaper og nå ti år som lungekreftpasient.
-
Krever raskere medisingodkjenning
Lungekreftforeningens landsmøte krever at helseminister Ingvild Kjerkol snarest tar tak i evalueringen av Nye metoder, og iverksetter tiltak for raskere godkjenning av nye behandlinger for bruk i det norske offentlige helsevesen.
-
Lorviqua (lorlatinib) godkjent til behandling av ALK-pos
Beslutningsforum sa denne uken ja til å innføre Lorviqua (lorlatinib) til behandling av voksne pasienter med ALK-positiv avansert ikke-småcellet lungekreft (NSCLC) som ikke tidligere er behandlet med en ALK-hemmer.